Skip to main content

3. TeachUP-kurzus: Kollaboratív tanulás a gyakorlatban – együttműködve tanulnak a diákjaim?


TeachUP

Üdvözöljük a TeachUP 3. kurzusán Kollaboratív tanulás a gyakorlatban – együttműködve tanulnak a diákjaim?

Ezen az oldalon

Tanári munkánk során egyre több, az elmúlt évtizedek társadalmi és technikai fejlődéséhez kapcsolódó, komplex kihívással szembesülünk. Ezek az új kihívások kétségbe vonják a hagyományos tanári és tanulói szerepkörök létjogosultságát. A diákok néhány kattintással hatalmas tudástárhoz férnek hozzá az interneten, ami megkérdőjelezi a tanárnak, mint a tudás egyedüli forrásának és átadójának szerepét. Egyre nagyobb különbség mutatkozik a diákok oktatási és kulturális hátterében, valamint a karrierutak és munkakörök folyamatosan változó jellege is kétségessé teszik az eddig megszokott, standardizált tantervek és tanítási gyakorlatok létjogosultságát.

A TeachUP kurzussorozatában olyan módszertani megközelítéseket mutatunk be a tanítás és tanulás folyamatával kapcsolatban, amelyek bemutatják a tanári és tanulói szerepek változását az iskolai munkában, és amelyek segítségével így sikeresen nézhetünk szembe a fenti kihívásokkal. Mindegyik kurzust kifejezetten gyakorló tanároknak és tanárszakos hallgatóknak állítottuk össze. A tanárszakos hallgatókat különösen bíztatnánk arra, hogy vegyenek részt a projektben, kurzusaink ugyanis már karrierjük elején segítenek kijelölni az ösvényt, amelyen haladva megfontolt és hatékony szakemberekké válhatnak.

Regisztráljon a sorozat harmadik, Kollaboratív tanulás a gyakorlatban – együttműködve tanulnak a diákjaim? című kurzusára, ahol azt fogjuk megvizsgálni, hogy mit jelent a kollaboratív tanulás , miért fontos, és hogy tudjuk az órán alkalmazni. A kurzus résztvevői gyakorlati példákkal fognak találkozni, lehetőségük lesz megbeszélni egymással a problémákat és együtt dolgozni, valamint el fognak készíteni egy az osztályteremben is alkalmazható óratervet. A kurzus 2019. február 26- én indul, és három héten keresztül mintegy heti 3 órát fog igénybe venni.

Kurzussorozat

Ez a kurzus a TeachUP kurzussorozatának harmadik eleme, és szervesen kapcsolódik az alábbi három kurzushoz:

Mindenkit határozottan arra biztatunk, hogy mind a négy kurzust végezze el. Igény esetén arra is lehetősége van, hogy csak egy-két  kiválasztott kurzusra regisztráljon, és később akár le is iratkozzon a kurzusokról.

Előfeltételek

A kurzust iskolatípustól és tapasztalattól függetlenül minden gyakorló tanárnak, valamint a szakmát hamarosan elkezdő tanárszakos hallgatóknak ajánljuk.

Modulok

 • 1. modul: Kollaboratív tanulás
 • 2. modul: Kollaboratív tanulás a gyakorlatban
 • 3. modul: Kollaboratív tanulás az órán

Elismerés

Az összes modult elvégzők a teljes kurzus teljesítését igazoló jelvényt és bizonyítványt kapnak. Aki mind a négy TeachUP-kurzust elvégzi, annak a teljes kurzussorozat teljesítését igazoló jelvényt és oklevelet állítunk ki.

A tanfolyamon dolgozók

Alex Kirchberger - a TeachUP projektmenedzsere

Alexandra Licht - a kurzus kidolgozója

Felelősség kizárása és szerzői jogi kérdések

 

A Teach-UP projekt egy európai szakpolitikai kísérlet, amelyet az Európai Bizottság az Erasmus+ programon keresztül társfinanszíroz. A projekt webhelye és a TeachUP keretei között a résztvevők számára biztosított online kurzusok kizárólag az alkotók, és nem az Európai Bizottság nézeteit tükrözik.

 

Creative Commons LicenseEltérő rendelkezés hiányában a kurzushoz kapcsolódó minden tartalom a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License hatálya alá esik.

 1. Course Code

  TU3_Collaborative_HU
 2. Classes Start

 3. Classes End

 4. Estimated Effort

  9 óra
Enroll